Sinds 2018 is het wettelijk verplicht dat Vereningingen van Eigenaren (VvE) actief in stand worden gehouden. Deze verplichting heeft als doel dat onderhoud van VvE panden beter en makkelijk kan worden gewaarborgd. Met een goed onderhoudsplan en voldoende spaargeld is het voor een VvE namelijk een stuk makkelijker om een pand goed te onderhouden en om in een ontspannen sfeer te vergaderen. In de praktijk komen wij toch nog heel veel kleine VvE's tegen die niet aan de wettelijke verplichting voldoen.

Per 1 januari 2021 kunnen er sancties worden opgelegd aan VvE's die hun zaken nog niet op orde hebben. Het wordt hierdoor steeds moeilijker om een woning binnen een "inactieve" VvE aan te kopen, omdat je er gewoonweg geen hypotheek voor kunt krijgen.

Tijd voor actie!!
Het activeren van een VvE roept, bij eigenaren, nogal eens acute weerstand op. Het is ingewikkeld, je hebt medewerking van je mede VvE leden nodig en er zullen allerlei zaken geregeld moeten worden. Vooral bij verkoop van de woning zijn dit zaken waar je niet op zit te wachten.

Met de juiste tips and tricks is het allemaal niet zo ingewikkeld. Hulp of advies nodig? Bij Duin tot Dam Makelaardij denken wij graag met je mee.

Hulp of advies nodig?

Bij Duin tot Dam Makelaardij denken wij graag met je mee.