Taxaties

Duin tot Dam Makelaardij is bevoegd om ook het nieuwe model taxatierapporten uit te brengen. Per 1 oktober 2021 zal dit nieuwe model geïntroduceerd worden. Dit model is uitgebreider dan zijn voorganger en kostbaarder. Wanneer een volledige hypotheek niet nodig is, dan volstaat in veel gevallen een Bureauwaardering. Vraag ons er gerust naar.

Taxatierapport

Een taxatie is eigenlijk niets anders dan het bepalen van de marktwaarde van de woning. Hier wordt vervolgens een taxatierapport van gemaakt. Wanneer heb je een taxatierapport nodig? Een door het NWWI gevalideerd taxatierapport heb je nodig bij het aangaan van een hypotheek, het oversluiten van jouw huidige hypotheek of bij een overbruggingshypotheek van de huidige naar de nieuwe woning.

 

Onderdelen

1) De opname van de woning.
2) Het uitwerken van het rapport.

De opname kost een ervaren makelaar meestal slechts 15 a 30 minuten. Dat hangt een beetje af van de grootte en de complexiteit van de woning en de eventuele verbouwingsplannen die meegewaardeerd moeten worden.

De meeste tijd zit in de uitwerking van het rapport. Het taxatierapport moet aan bepaalde eisen voldoen en door het NWWI gevalideerd worden. Het NWWI ziet erop toe dat de onafhankelijkheid en de kwaliteit van de taxateur gewaarborgd zijn.

Het kostenplaatje voor een taxatie hangt af van de opdracht en de beschikbare informatie. Wil je weten wat de kosten zijn? Stuur ons dan een berichtje.

Hulp of advies nodig?

Bij Duin tot Dam Makelaardij denken wij graag met je mee.